Prodajni program

NOVO V PONUDBI

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Torek, 08 April 2014

Medo blazinica, namenjena otrokom, polnjena z ajdovimi luščinami. Blazinico pogrejete v pečici in služi kot termofor. Uporabno, da pogrejemo vneto uho, razdražen trebušček ali prsa pri močnem kašlju.

 Dišeča sivka v vrečki. Z njo odišavimo omaro, odženemo nadležne molje.

 Modne broške. Predvsem kot unikaten nakit.

 

PREDPASNIKI

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Torek, 15 Oktober 2013

V zadnjem času je izpod pridnih rok naših uporabnikov nastalo več lepih, vezenih predpasnikov. Predpasnike izdelujemo tudi po naročilu. Izvezemo tudi ime.

Predpasniki

EKO VREČKE

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Torek, 24 September 2013

Ker nas pot pogosto vodi v različne trgovine in vedno sproti smo bili vajeni kupiti tudi plastično vrečko, da bi kupljene stvari lahko odnesli domov, smo pričeli z izdelovanjem eko vrečke iz odsluženih dežnikov. So praktične, uporabne, predvsem pa okolju prijazne.

http://2.bp.blogspot.com/-lSmNK-x-4uA/UkFV9Lj8kRI/AAAAAAAAAIc/LyICKO-X1ZM/s1600/DSC_0640.jpg

IDRIJSKA ČIPKA...BLAZINE

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Torek, 24 September 2013

Čipka, naša idrijska posebnost, je zvrst klekljane čipke, ki jo že stoletja izdelujemo v Idriji, in je pomemben del slovenske kulturne dediščine. Svoje ime je dobila po našem mestu, glavnem in najstarejšem slovenskem čipkarskem središču, kjer že od leta 1876 neprekinjeno deluje tudi znamenita idrijska čipkarska šola.

Tudi zato idrijsko čipko radi uporabimo pri svojih izdelkih. Nazadnje so nastale okrasne blazine.

 http://1.bp.blogspot.com/-j3YM9Dkw3Hk/UkFXWvG4fgI/AAAAAAAAAIw/mNyyhfFb48o/s1600/DSC_0630.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-sQZHIiXdZis/UkFXbqVG4zI/AAAAAAAAAI4/8eUzoIPI_1s/s1600/DSC_0635.jpg

 

POPESTRITEV DOMAČE SHRAMBE

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Petek, 01 Marec 2013

 

Spomnim se, kako je včasih stara mama hranila doma različne vrste moke, pa različne vrste fižola, tudi sladkor... Vse je bilo lepo spravljeno v platnenih vrečah, zavezanih s trakcem. Spravljeno v "špajzu". Nikjer ni bilo niti ene polivinilaste vrečke. Mogoče kakšna iz papirja. Še pralni prašek je bil v vreči iz blaga, katero se je lapo predelalo v uporabno kuhinjsko krpo. 

In prav s tako zamislijo je k meni prišla Barbara. 

Vrečke vezene 2013

Ideja se mi je zdela več kot odlična, zato smo se hitro lotili dela. Po Barbarini zamisli in z mojimi malimi dodatki so nastale uporabne, lične vrečke iz bombažnega blaga. Veliki vezeni napisi, ki so delo pridnih fantov, so nam v pomoč, da čajev med sabo ne bomo pomešali in namesto žajbljevega skuhali lipov čaj.

Vrečke vezene 20131

Izdelali smo večje vrečke za ajdovo, pirino, črno, belo in koruzno moko, ter malo manjše za žajbelj, lipo, meliso, meto in bezeg. 

Pa hvala za idejo.

Vrečke z napisi izdelamo tudi vam po predhodnem naročilu.

Anka Kogej

MMMMM, DIŠI....

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Torek, 03 Julij 2012

 

Sodelavka Vanja, vešča izdelave raznoraznih naravnih, dišečih in predvsem uporabnih izdelkov, nam je predstavila izdelavo kopalnih krogel in kopalnih srčkov. V izdelovanju smo se preizkusili tudi sami. Po izdelanem sodeč nam je kar uspevalo. Izdelali smo kopalne srčke in krogle, s sivko in eteričnim oljem sivke  in z posušenimi cvetovi vrtnic in eteričnim oljem vrtnice.

Učinkovanje kopalnih krogel so nekateri tudi preizkusili. 

 Kopalne krogle julij 2012

 

"Kopalne krogle s sivko uporabimo za nego in sprostitev nog. Delujejo aromaterapevtsko, sočasno hranijo in negujejo kožo.Kroglo položimo v lavor z vodo, nato namočimo noge. Po uporabi so noge mehke in spočite. 

Kopalne krogle vsebujejo sodo bikarbono, citronsko kislino, fino mleto morsko sol, vodo, eterično olje sivke in posušene cvetove sivke. 

Glavna sestavina citronske kisline je vitamin C, ki se šteje za naravni antioksidant. Spodbuja proizvodnjo kolagena, spodbuja zdravljenje in sposobnost kože, da se zavaruje pred škodljivimi dejavniki. Antioksidanti so zelo pomemben element proti staranju kože, saj pomagajo nevtralizirati koži škodljive proste radikale. Prevelika izpostavljenost citronski kislini povzroči blago draženje kože. 

Soda bikarbona, znana kot natrijev karbonat, se uporablja za čiščenje kože in odstranjevanje ogrcev. Odstranjuje temne madeže na koži, pomaga odpirati pore, odlično odstranjuje mrtve kožne celice. Prekomerna uporaba povzroči draženje, sušenje in pokanje kože.

Kombinacija citronske kisline in sode bikarbone proizvaja ogljikov dioksid, ki povzroča prijetno šumenje vode. 

Kopalne krogle julij 20122 

 

Fina morska sol v kopeli je čudovit način za zdravljenje kože. Morska sol odpre pore, tako, da lahko koža učinkovito absorbira hranila. Ko se namakate v kopeli z morsko soljo, morska sol odstranjuje nečistoče iz najglobljih plasti kože, razstruplja in čisti kožo. Kopanje z morsko soljo naredi kožo mehkejšo, bolj gladko in bolj uravnoteženo.

Eterično olje sivke ima močan, čist, cvetni, pomirjajoč vonj. Od vseh eteričnih olj je najbolj vsestransko uporaben. Je edino eterično olje, ki ga lahko dajemo direktno na kožo. Blaži bolečine, deluje antidepresivno, pomirja, odbija insekte, pomaga pri vnetjih, opeklinah, slabi prebavi, migreni in živčni napetosti.

Stehtali smo potrebno količino sode bikarbone, soli in citronske kisline. V plastični posodi smo suhe sestavine dobro premešali, da niso v zmesi ostale grudice. Dodali smo še posušene cvetove sivke.Posebej smo zmešali in odmerili še eterično olje, olivno olje in vodo. Dobro premešane tekočine počasi pričnemo vlivati v suho zmes in dobro premešamo. S pomočjo modelčkov izdelamo krogle. Sušimo jih na papirnatih brisačkah."

 Kopalne krogle julij 20123

 Anka Kogej

 

ZAJČKI ZA CRKLJANJE...

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Petek, 02 December 2011

Iz prijetno mehkih materialov, flanele, je izdelan mehak zajček. Sanje otročkov bodo z njim v naročju še slajše.

IZDELKI2

 

Trenutno na zalogi rumeni in modri zajčki.

Anka kogej

 

HELLO KITTY...

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Torek, 29 November 2011

Mehke blazine s priljubljenim motivom Hello Kitty, za male princeske, pa tudi za večje ljubiteljice prijazne bele mucke.

IZDELKI

 

Za navdušene kuharice pa predpasniki z istim motivom.

DSC05043

 

Po naročilu izdelamo tudi vrečko za copate.

Anka Kogej

 

MIKLAVŽ, BOŽIČEK, DEDEK MRAZ.....

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Sreda, 16 November 2011

Zopet se približuje najlepši čas v letu - čas praznovanj in obdarovanj vsem, ki so nam blizu. V VDC Idrija smo že pripravljeni na praznični december.

P231110 08 050002

 

Vabimo vas, da nas obiščete na Rožni ulici 16 v Idriji, kjer boste v naši novi trgovinici, ki se nahaja v pritličju našega centra, lahko kupili:

  • božično - novoletne voščilnice,
  • božično - novoletne aranžmaje,

  • šivane igrače iz blaga primerne za majhne in malo večje otroke in

  • ostala praznična darila.

P231110 08 050003

 

V naši novi trgovinici, vam vaša prinešena darila ali darila kupljena pri nas, tudi lično zavijemo po vaših željah.

Vljudno vabljeni od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro.

P231110 08 070001

 

Hkrati vas obveščamo, da bomo tudi letos sodelovali na Miklavževem sejmu, ki bo 3.decembra na mestnem trgu v Idriji, kjer bomo prav tako prodajali naše ročno izdelane izdelke. V predadventnem času bomo imeli prodajno razstavo v Galeriji Črni orel v Idriji.

Anka Kogej

Muc, muc...

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Ponedeljek, 24 Oktober 2011

Marsikomu kljuka na vratih uteče iz rok in vrata z glasnim treskom butnejo ob zid, zato so naši mačkoni in naše mucke več kot dobrodošle na vsaki kljuki...

DSC00268

 

DSC00272

 

...in kljuka bo hvaležna.

Anka kogej

Za vse, ki se radi crkljajo...

Natisni
Kategorija: Prodajni program
Objavljeno Četrtek, 20 Oktober 2011

Izdelali smo mehko igračo, ki je všeč nam, še posebno pa otrokom, saj je mehka, topla in se je prijetno stisniti k njej.

DSC01097

 

Ponosni smo na certifikat domače in umetnostne obrti , katerega smo pridobili za ninico.

DSC01037

 

Anka kogej